Wine Tourist NetworkWine Tourist Network


Kontakt telefoni: +38241230250
+38267266260

Delegacija od 14 predstavnika republike Kine posjetili Vinsku kuću

IMG 20150420 140637

 

U ponedeljak 20. Aprila,  Prijestonica  Cetinje ugostila je delegacija od 14 privrednika iz Kine, koja je turistički boravila u našem gradu. Tom prilikom su posjetili Vinsku kuću gdje su degustirali crnogorska vina i domaće specijalitete.

Iskazali su veliko interesovanje za crnogorskim vinima. Od bogatog repertoara crnogorskih vina, degustirani su crveni vranac, rose i chardonnay.

Među uglednim gostima našli su se i predstavnici turističkih i putničkih kompanija. Posjeta Cetinju samo je najava dobre turističke sezone, koja ove godine će se proširiti na ovo veoma značajno tržište.

IMG 20150420 133540

 • Vinarija „Cekin“

  Naslov 1
 • Vinarska zadruga „Drušići“

  Naslov 2
 • Vinarija „Mrkan“

  Naslov 3
 • Vinarija „Exellent“

  Naslov 2
 • Vinarija „Slobodan Janković“

  Naslov 3

Partneri

Crnogorska vina

Kultura gajenja vinove loze datira jos iz predromanskog perioda.U doba Ilirske države na tlu današnje Crne Gore , vinova loza se gajila na obalama Skadarskog Jezera.Organizovani rad na vinogradarstvu Crne Gore počeo je u vrijeme vladavine kralja Nikole I (1860-1918).

Opširnije...

Hrvatska vina

Dubrovnik je sjedište regije u kojoj arheološki nalazi nedvojbeno ukazuju na vrlo bogatu i intrigantnu povijest proizvodnje grožđa i vina, stariju od 2500 godina. Uzgoj grožđa i proizvodnja vina dijelili su sudbinu onih koji su vino proizvodili i u njemu uživali.

Opširnije...

This web site has been produced with the financial assistance of the European Union.
The contents of this web site are the sole responsibility of the TOURISM ORGANISATION OF OLD ROYAL CAPITAL CETINJE and implementing partners and can't under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.