Wine Tourist NetworkWine Tourist Network


Kontakt telefoni: +38241230250
+38267266260

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič, član Evropskog revizorskog suda Hans Gustaf Vesberg u posjeti Prijestonici sastali su se sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanovićem i njegovima saradnicima i tom prilikom obišli Vinsku kuću u Njegoševom parku. 

VINSKA KUCA JPEG

 

Tokom boravka u Vinskoj kući visoki zvaničnici EU, gradonačelnik Bogdanović sa svojim saradnicima bili su u prilici uživati u crnogorskim vinima i domaćim specijalitetima.  

Vinska kuća koja se nalazi u predivnom ambijentu Njegoševog parka na Cetinju, otvorena je prošle godine i sastavni je dio prekograničnog IPA projekta Vino turistička mreža. Njena izgradnja, odnosno rekonstrukcija prevashodnog objekta, realizovana je uz podršku evropskih fondova.

 • Vinarija „Cekin“

  Naslov 1
 • Vinarska zadruga „Drušići“

  Naslov 2
 • Vinarija „Mrkan“

  Naslov 3
 • Vinarija „Exellent“

  Naslov 2
 • Vinarija „Slobodan Janković“

  Naslov 3

Partneri

Crnogorska vina

Kultura gajenja vinove loze datira jos iz predromanskog perioda.U doba Ilirske države na tlu današnje Crne Gore , vinova loza se gajila na obalama Skadarskog Jezera.Organizovani rad na vinogradarstvu Crne Gore počeo je u vrijeme vladavine kralja Nikole I (1860-1918).

Opširnije...

Hrvatska vina

Dubrovnik je sjedište regije u kojoj arheološki nalazi nedvojbeno ukazuju na vrlo bogatu i intrigantnu povijest proizvodnje grožđa i vina, stariju od 2500 godina. Uzgoj grožđa i proizvodnja vina dijelili su sudbinu onih koji su vino proizvodili i u njemu uživali.

Opširnije...

This web site has been produced with the financial assistance of the European Union.
The contents of this web site are the sole responsibility of the TOURISM ORGANISATION OF OLD ROYAL CAPITAL CETINJE and implementing partners and can't under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.